OGG Initiatieven

De unieke propositie vanuit de Oude Gracht Groep is gestoeld op haar overtuiging dat advisering richting klanten alleen waarde kan hebben wanneer OGG zelf ook aantoonbare ervaring heeft op het gebied van ondernemen en organiseren. Sinds haar oprichting in 2003 heeft de Oude Gracht Groep zich ontwikkeld vanuit dit ondernemende fundament, wat ertoe heeft geleid dat onze organisatie naast een uitgebreid projectenportfolio tevens meerdere initiatieven heeft ontplooid en succesvol in de markt heeft gezet.

  • Oprichting van een investeringsfonds t.b.v. de stimulering van innovatieve concepten in de zorgsector (Snelheid & Kwaliteit).
  • Adviseren, ondersteunen en faciliteren van ondernemende medici en zorgaanbieders bij het ontwikkelen van zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) en andere initiatieven om de zorg van binnenuit te vernieuwen. 
  • Oprichting van vakblad voor Ondernemers in de Zorg (VOZ Magazine).Vakinhoudelijke informatie, gecombineerd met interviews en achtergrondartikelen over de zorg van vandaag.
  • Oprichting en uitgave van de Gezondheidskrant van Nederland (DGN). Met redactionele artikelen en informatie van beleidsmakers, deskundigen, leveranciers en producenten informeert en stimuleert DGN mensen hun gezondheid een hogere prioriteit te geven. DGN is informatief, positief kritisch en uitdagend en levert daarmee een substantiële bijdrage aan een gezond, bewust en verantwoord leven van haar lezers.
  • Opzet Masterclass ‘Het ondernemende ziekenhuis anno 2015’. Deze masterclass geeft inzicht in de ‘ondernemende zorg’ en bereidt professionals voor op de ondernemende zorgomgeving van de toekomst.

Referenties